Doop ‘Blaauwe Gerrit’

Woensdag 1 juli jl. is de fonkelnieuwe C2 roeiboot van Roeivereniging de Zaan ten doop gehouden. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt dankzij een donatie van het Gerrit Blaauw Fonds. De heuglijke gebeurtenis stond bovendien in het teken van de heropening van het roeiseizoen. 

In aanwezigheid van een delegatie van het Gerrit Blaauw Fonds waaronder voorzitter Marcel de Leeuw en een ‘Corona-conform’ aantal leden van WRV de Zaan werd de door het Friese Wiersma gebouwde C2 roeiboot gedoopt door voormalig bestuurslid Machteld Binnerts. Zij gaf aan dat het werven van fondsen niet eenvoudig is, maar dat de communicatie met het Gerrit Blaauw Fonds als bijzonder plezierig is ervaren. Binnerts: “Doopsgezinde predikant Gerrit Blaauw stond in de achttiende eeuw gelijk aan ‘goed doen’. Wij ondersteunen dit levensmotto en doelstelling van het fonds.”

Met de aankoop van de volledig van composiet vervaardigde boot is een bedrag gemoeid van € 11.720, een deel van dit bedrag werd door het Gerrit Blaauw Fonds gedoneerd. Voor het bestuur van de roeivereniging was het dan ook niet moeilijk om de suggestie ‘Blaauwe Gerrit’ als bootnaam van secretaris Arco van Maanen van het fonds onmiddellijk te adopteren. 

Blaauwe Gerrit
Tags: geen tags

Reacties zijn gesloten.