Toertocht Breda zondag 23 april

Weer eens wat anders! Wie gaat er op zondag 23 april mee op culturele toertocht door de singels van Breda en over de riviertjes De Mark en Boven-Mark?
De Toercommissie heeft boten gereserveerd bij Roeivereniging Breda. De vereniging ligt aan de rivier De Mark, iets ten noorden van Breda, in Terheijden. Zij hebben een toertocht uitgezet naar Breda en daar een rondje over de singels, met aanlegplaatsen en gezellige terrassen aan het water. Aan de zuidkant van de stad varen we nog een stukje over de Boven-Mark de stad uit.
*Afstand: ca 25 kilometer
*Aantal deelnemers: 15
*Boten: 3 x C4 (iedereen moet bevoegd zijn in dit boottype te varen)
*Vertrek vanaf de roei: 8.00 uur. En weer terug tussen 17.00 en 18.00 uur.
*Kosten: €11 pp. Plus kosten gedeeld vervoer. Versnaperingen voor eigen rekening.
Opgave via toercommissie@wrvdezaan.nl of op de lijst in de gang onder vermelding van:
Voor- en achternaam, telefoonnummer, auto wel/niet beschikbaar en zo ja voor hoeveel meerijders.

Klusdagen 14 en 15 april

Er is altijd wat te klussen op de club en daarom willen we jullie graag om hulp vragen.
Ramen lappen, onkruid wieden, lampen repareren, schilderen, vast zetten wat los zit, boten schoonmaken, etc., etc.
Vrijdag- en/of zaterdagmiddag 14-15 april zijn jullie van harte welkom en maken we er met elkaar een leuke middag van. Jij komt toch ook?

Clinic Coastal Rowing 18 maart

Op zaterdag 18 maart organiseren Maarten Molenaar en Alfred Boer een clinic zodat belangstellende leden kennis kunnen maken met de LiteDUO 2X van importeur Innovaren.
Let wel: deze clinic staat open voor alle leden die afgeroeid zijn in C2, dus niet alleen voor C1-afgeroeiden
Tijdens deze clinic zal ook aandacht gegeven worden aan het uitbrengen/te water laten van de boot (en vice versa) vanwege het afwijkende type en mogelijke kwetsbaarheden.

Alle deelnemers hebben inmiddels een bericht ontvangen

Wie wil er kennismaken met Coastal Rowing?

Rondvragen bij de roeibond en bij Nederlandse roeiverenigingen heeft geleerd dat verenigingen steeds vaker kiezen voor een of meerdere zogenaamde coastal roeiboten. Niet zo verwonderlijk, want mede dankzij de uitstekende stabiliteit kunnen deze boten het gehele jaar door gebruikt worden, ook tijdens de wintermaanden en onder “ruigere” omstandigheden m.b.t. wind en water. De boot gedraagt zich goed in de golven en geeft de roeiers een veilig gevoel.

Agenderen: zaterdag 18maart 2023!

Op basis van het gebruikspatroon van onze huidige vloot zou een ongestuurde tweepersoonsboot een optie kunnen zijn. Maarten Molenaar en Alfred Boer namen tijdens een winderige herfstdag met uitschieters tot 6Bft de proef op de som op de Kagerplassen met een LiteDUO 2X van importeur Innovaren. Zij zijn erg enthousiast en in goed overleg met het bestuur organiseren de heren een clinic, zodat belangstellende leden kennis kunnen maken met deze boot. Dit kan op onze eigen vereniging in een door de importeur aan ons op proef uitgeleende LiteDUO, mits er voldoende belangstelling is. Wij hopen dus dat er zich veel leden zullen opgeven voor deze clinic.

Vooralsnog staat deze gepland op zaterdag 18 maart.

Let wel: deze clinic staat open voor alle leden die afgeroeid zijn in C2, dus niet alleen voor C1-afgeroeiden (zie onder).

Tijdens deze clinic zal ook aandacht gegeven worden aan het uitbrengen/te water laten van de boot (en vice versa) vanwege het afwijkende type en mogelijke kwetsbaarheden.

Interesse in de clinic? Stuur uiterlijk 11 maart een bericht aan het bestuur t.a.v. Caroline Verhagen, bestuur@wrvdezaan.nl. Op basis van de inschrijvingen maken Maarten en Alfred vervolgens een dagplanning

Over de LiteDUO 2X:

  • Ideale kennismaking met het ongestuurd roeien in een veilige, onzinkbare boot.
  • ‘Gladde’, plm. 45 kg. wegende boot zonder kielstrip en voorzien van afneembare riggers.
  • Geschikt voor C1-afgeroeiden (op boeg=stuur), maar ook voor hen die dit (nog) niet zijn. De laatsten dan alleen op slag, met een C1-afgeroeide op boeg.
  • Zeer makkelijk te manoeuvreren. Rondmaken geschiedt ‘sur-place’, vergelijkbaar met de Pluut en de Schans.
  • Snel: tijdens de testvaart (ZW 4 Bft op open water, golven etc.) fluctueerde de snelheid steeds tussen de 9.5 en 11 km/uur, met uitschieters boven de 12 km/uur.
  • Ruimte voor bagage: een bagagenet op het ‘achterschip’ en een waterdicht compartiment aan de voorzijde van de boot. Indien nodig is er ook nog plaats in de voetenruimte.
  • Speciale houders voor flacons aanwezig.

Hans Doornbos overleden

Wij hebben het droevige bericht ontvangen dat Hans Doornbos op 30 december is overleden.

Hans is thuis, waar er gelegenheid is om afscheid van hem te nemen op woensdag 4 januari en donderdag 5 januari tussen 15.00 en 17.00 uur.

In plaats van bloemen vraagt de familie u om een gift over te maken naar Stichting Maak Ethiopië Gezonder op rekeningnummer NL83 TRIO 0390 5375 19.

De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Wij wensen zijn vrouw Mieke, zijn kinderen, kleinkinderen, vrienden en roeimaatjes heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

Vrijwilligersavond

Iedere club is afhankelijk van vrijwilligers, zo ook onze club. Alles valt en staat met de enorme inzet van de groep mensen die elke keer weer klaar staat om de nodige activiteiten te organiseren, leiden en uit te voeren. Daarom vond het bestuur het tijd om deze mensen eens te verwennen en heeft op vrijdag 25 november alle commissies uitgenodigd voor een borrel en diner in onze gezellige Soos.

Denk aan de Roeicommissie en alle roei-instructeurs, zij hebben ervoor gezorgd dat het grote aantal leden dat zich dit jaar had aangemeld op dit moment in het bezit zijn van hun diploma (s) of nog volop aan het lessen zijn. Iedere week staan zij klaar om de nieuwe leden op te leiden. De Barcommissie, die er het hele jaar voor zorgt dat je natje en droogje klaar staat. De  Kledingcommissie, die ervoor zorgt dat iedereen in de clubkleding kan roeien en dat de voorraad op peil blijft. De Materiaalcommissie, die iedere woensdag bij elkaar komt om de boten in topconditie te houden en de schade repareert die er gedurende het roeien kan ontstaan. De PR-commissie en de Stichting Vrienden van de Zaan, die er voor zorgen dat de club zichtbaar is, sponsors benadert en geld probeert binnen te halen. De Marathoncommissie, die ieder jaar onze befaamde Zaanmarathon organiseert en voor de inschrijvingen zorgt als je een marathon elders wilt roeien. De Toercommissie, die de kortere roeitochten organiseert. De net opgerichte Bouwcommissie die gaat onderzoeken hoe we ons clubhuis boven water kunnen houden en die in de gaten houdt wat er op ons omliggende terrein gebeurd na de verhuizing van Loders Croklaan. De Vertrouwenspersoon, waar je terecht kunt als je problemen ervaart binnen de club. De Veiligheidscoördinator, waar je terecht kunt als er (gevaarlijke) problemen zijn geweest op het water  en de Webmasters die zorgen dat de website draait en up-to-date gehouden wordt.

Heel veel vrijwilligers zijn gekomen, hebben eerst onder het genot van een borrel en hapje kunnen genieten van de niet zo bijster interessante wedstrijd van het Nederlands Elftal (gelukkig was er genoeg te praten en werd de wedstrijd na een tijdje volledig genegeerd), waarna we aan tafel konden om te genieten van de kookkunsten van de bestuursleden.

Na afloop konden nog even de messen geslepen worden tijdens een muzikale pubquiz die met overmacht werd gewonnen door Margon en Sandra!

Het was erg gezellig en een nieuwe traditie is geboren.

Ben jij nog geen vrijwilliger maar wil je wel graag je steentje bijdragen, geef je dan op bij het bestuur via bestuur@wrvdezaan.nl. Geef je bijvoorbeeld op voor de kledingcommissie, er staat nu voor de 3e (!) keer een oproep in de Nieuwsbrief maar er heeft helaas nog niemand op gereageerd. Of geef je op voor een nieuw op te richten Feestcommissie. Grijp je kans en zorg dat jij ook volgend jaar aanwezig bent op deze gezellige avond!