Roei!Proeven 31 augustus

Op 31 augustus vindt er een groot roei evenement plaats waar onze club als gastheer/vrouw fungeert. We organiseren dit evenement niet maar we helpen wel met bijvoorbeeld de barbezetting.

Bezoekers aan Roei!Proeven kunnen onder begeleiding van ervaren stuurlieden en enkele roeiers instappen in verschillende roeiboten. Zo kan een rolbankroeier eens ervaren hoe is om in een roeisloep te roeien, en andersom! Of wil je een keer in een Oceaan roeiboot, Coastal boat, pilot gig of St Ayles Skiff roeien? Dat kan! Verder zijn er de hele dag korte lezingen, dus tussen het roeien door kun je extra (roei)kennis opdoen. Je ontmoet deze dag vele roei(st)ers en geïnteresseerden in roeien.

Voor informatie over dit evenement: https://www.roeiproeven.nl

De Nieuwkoopse plassen 4 augustus

Zondag 4 augustus (dus NIET 14 juli) gaan we roeien op en om de Nieuwkoopse Plassen. We zijn dan te gast bij NRV De Meije in Nieuwkoop.

Het is een natuurgebied en we roeien door een wirwar van rietlanden, sloten, moerasbossen en over grotere plassen. We kunnen genieten van de waterlelies, zang-, weide- en watervogels en heel misschien spotten we de visarend.

De lengte van de tocht laten we afhangen van de deelnemers en het weer. Onderweg zijn er voldoende aanlegplaatsen, ook met koffie. Maar neem je eigen lunchpakket mee!

We verzamelen om 10.45u bij de roei en rijden dan met 2 auto’s naar Nieuwkoop.

Daar liggen een wherry en een C-boot voor ons klaar. Dat is niet veel, dus wees er snel bij!

We verwachten rond 17 uur terug te zijn in Wormerveer.

De kosten bedragen €8,50 p.p.

Graag aanmelden via toercommissie@wrvdezaan.nl

Onder vermelding van:

-voorkeur voor wherry of C-boot

-auto wel/niet beschikbaar

-telefoonnummer

Zaanmarathon voor niet-leden 4 mei

Zaterdag 4 mei organiseren we de Zaanmarathon voor niet leden. Hopelijk wordt het net zo goed weer als vorig jaar (met iets minder wind) en kunnen de andere verenigingen ook genieten van ons mooie roeiwater. Zet deze datum vast in je agenda want we zullen heel veel hulp nodig hebben om dit evenement weer goed te laten verlopen. Vrijwilligers kunnen zich opgeven bij Antoinette:

marathoncommissie@wrvdezaan.nl

Zaanmarathon voor leden 28 april

Hierbij nodigen we je uit om deel te nemen aan de Zaanmarathon voor leden op zondag 28 april.

De Zaanmarathon is een afwisselende tocht van 51km langs het industrieel erfgoed van de Zaanstreek: de molens op de Zaanse Schans, de (voormalige) fabrieken van onder meer Verkade in Zaandam en de pakhuizen langs de Zaan in Wormer. De route gaat verder langs het eiland De Woude en via West-Graftdijk naar Spijkerboor, waarna de route weer over de Zaan gaat richting Poelsluis. 

Na deze sluis wordt er geroeid door het Wormer- en Jisperveld, het grootste aaneengesloten veenweidegebied bestaande uit honderden eilandjes omgeven door rietkragen en vaak smalle sloten. Door de haakse hoeken en lage bruggen is goede stuurkunst gewenst (of een uitdaging). Terug op de Zaan is het nog een paar kilometer terugroeien naar de club.
De route kun je vinden op de site: 
wrvdezaan.nl/zaanmarathon/ 

 

Opgeven kan via marathoncommissie@wrvdezaan.nl .

Zaan-toertocht 28 april

Zoals elk jaar organiseren we tijdens de Zaan-Marathon voor leden op zondag 28 april ook een toertocht.
We varen door de Poelsluis, achter Wormer langs naar Jisp waar we (voor eigen rekening) lunchen bij de Lepelaar. Door het prachtige vaargebied aan de noordkant van het Zwet terug naar de Poelsluis.
De afstand is 2x 14 km. We varen in C-boten en wherries, dus iedereen voor wie zo’n afstand geen probleem is, kan mee.

Vertrek:
10 uur verzamelen in de Soos.

Terugkomst bij WRV De Zaan tussen 15 en 16 uur.

Na afloop sluiten we aan bij de borrel.

 

Er zijn geen kosten verbonden aan deze tocht. Wel graag opgeven:
op de lijst in de gang of via toercommissie@wrvdezaan.nl

Start inloop woensdagavond 17 april 19.00 uur

Jaaaa, het is weer lente en op 31 maart gaat de zomertijd in. Tijd om de inloop woensdagavond weer te starten! We hopen dat vooral de roeiers die nog lekker winterslaap aan het houden zijn weer het water opkomen. We zijn met een heleboel die wat achterstallig onderhoud hebben dus laat je alsjeblieft hierdoor niet weerhouden. Samen gaan we er weer tegenaan!

Tot 17 april, 19.00 uur! 

Opening Zaanbrug 13 april

Op zaterdag 13 april wordt de nieuwe Zaanbrug of feestelijke wijze geopend door de burgermeesters van Zaanstad en Wormerland. Wij zullen als club ook meedoen met de festiviteiten in de vorm van een wedstrijdje met de Zaankanaries om symbolisch weer te geven dat de brug Zaanstad en Wormerland met elkaar verbindt.

Om onze club zo goed mogelijk zichtbaar te laten zijn vragen we jullie allemaal in clubkleding in een boot te stappen en richting de Zaanbocht te roeien. Verder gaan we een kort wedstrijdje roeien vanaf de Zaanbrug richting de Zaanbocht met een gemengde C3 tegen een gemengde C3 van de Zaankanaries. Onze andere boten liggen dan langs de Zaanbocht om de wedstrijdboten aan te moedigen. Op de finishlijn ligt een boot van ons en een boot van de Zaankanaries om de winnaar af te toeteren.

Programma:

13.00 uur verzamelen club en boten te water

13.45 uur vertrekken bij de club

14.15 uur alle (niet-wedstrijd) boten klaarliggen in de Zaanbocht

14.30 uur Startsein wedstrijd

 

Daarna drinken we met de Zaankanaries gezellig een borrel bij ons in de Soos.

 

Graag inschrijven via bestuur@wrvdezaan.nl zodat we in kunnen schatten hoeveel boten we nodig hebben.