Kennis maken met roeivereniging WRV De Zaan

Vlot wrv de Zaan

Lijkt het je leuk om te gaan roeien, kom dan naar de open dag op de eerste zaterdag van april van 11.00 – 15.00 uur of maak een afspraak voor een proefles. Mail naar: roeicommissie@wrvdezaan.nl

Handig om te weten
Draag een nauw aansluitende sportbroek (wielren/hardloopbroek), sportschoenen zonder brede hiel en – met mooi weer – een zonnebril of cap.

Proeflessen
Je begint met 2 proeflessen om kennis te maken met onze vereniging en het roeien. Hiervoor betaal je € 30 (dit bedrag wordt bij lidmaatschap afgetrokken van de contributie). Na de proeflessen beslis je of je lid wordt, waarna de instructies beginnen.

NB  Proeflessen worden tot en met september gegeven.

Instructie
Nieuwe leden krijgen instructie in C2* of wherry, tenzij andere afspraken zijn gemaakt. Je krijgt les in de roeitechniek (scullen, d.w.z. met 2 riemen) en in sturen. Op de Zaan varen grote vrachtschepen, daarom is veiligheid een belangrijk element van het roeien op de Zaan.

Na het afroeien in C2* volgt een korte cursus in de C4* om lange boten te leren besturen. Om de roeitechniek te optimaliseren kan je daarna de skiff instructie volgen.

Ook roeiers die van een andere vereniging komen volgen eerst 2 proeflessen. Dan wordt gekeken of een aanvullende cursus (bij voorbeeld t.a.v. sturen) nodig is.

Bij voorkeur kom je 2x per week lessen, zodat je de techniek snel onder de knie krijgt. De vaste instructiedagen zijn in de zomer op woensdagavond, en naar keuze op maandagavond of vrijdagochtend. Eventueel kunnen we in overleg een ander moment afspreken.

De instructies zijn bij het lidmaatschap inbegrepen.

Botengebruik
Na het afroeien kan je gaan roeien in het boottype waarin je bent afgeroeid. Leden hebben zelf een sleutel van het gebouw (hiervoor betaal je een borgsom). Je kunt dus op elk moment gaan roeien met een eigen ploeg of op de open roeimomenten op woensdagochtend/-avond, en de ochtenden op vrijdag zaterdag en zondag. Het voordeel van de inlooproeimomenten is dat je er geen afspraak voor hoeft te maken.

Diploma

Verenigingsjaar
Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december.

Opzeggen van het lidmaatschap schriftelijk voor 1 december.

Contributie en eenmalige kosten

Contributie: € 268,30 per jaar inclusief € 44,73 bijdrage voor de KNRB en NOC/NSF.

Entreegeld: € 70

Clubshirt: € 40

Borgsom sleutel: € 35 

aanmeldformulier roeivereniging De Zaan (downloaden, invullen en gewoon via de post of mail versturen)

Roeien op de zaan

Heb je geen eigen ploeg, dan zijn er meerdere inlooproeimomenten:
-woensdagochtend 9.30 – 12.00 (in de zomer vanaf 9.00 uur)
– woensdagavond 19.30 – 21.00 (zomer)
– vrijdagochtend 9.30 – 12.00 (in de zomer vanaf 9.00 uur)
– zaterdagochtend 9.00 – 12.00
– zondagochtend 9.30 – 12.00.
Wil je op een andere tijd roeien, dan kan de roeimakelaar je helpen mederoeiers te zoeken.