Corona gooit roet in het eten

“Blijf thuis en hou vol!” Met die oproep was de minister-president vorige week buitengewoon helder en het betekent tegelijkertijd dat we er nog lang niet zijn! Want een handjevol versoepelingen mag er niet toe leiden dat hij achteraf spijt zal gaan krijgen van het te snel loslaten van noodzakelijke beperkingen, gericht op het indammen van het virus.

We hoopten natuurlijk allemaal dat we na 28 april weer voorzichtig mochten gaan roeien, tenminste in een skiff of C1. Helaas, volwassenen mogen dat voorlopig niet. In elk geval niet tot 20 mei 2020. Uiteraard snappen wij maar al te goed dat jullie allemaal zo snel mogelijk weer in een boot willen stappen, maar wij hebben ons nu eenmaal te houden aan de stringente richtlijnen van zowel de overheid, NOC*NSF als de KNRB.

In het kader hiervan is onze vereniging bijvoorbeeld verplicht een zogeheten verenigingsprotocol te maken. Hierin wordt beschreven hoe de vereniging met zijn leden moet omgaan (bij voorbeeld schoonmaakdoekjes ter beschikking stellen) en hoe de leden met elkaar moeten omgaan (bij voorbeeld altijd 1,5 meter afstand houden). En dat protocol moet vervolgens ook nog worden goedgekeurd door de gemeente Zaanstad.

Het gaat dus niet alleen om de datum waarop er in theorie weer (deels) geroeid zou mogen worden, maar ook om de datum waarop er een goedgekeurd verenigingsprotocol is afgegeven. Als zij niet aan eisen voldoet, dan kan de vereniging door handhavers worden beboet.

Tags: No tags

Comments are closed.