Roeien in Coronatijd

Persconferentie 13 oktober

Op dinsdag 13 oktober, hebben minister-president Rutte en minister de Jonge een persconferentie gegeven. In deze persconferentie zijn nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur en zijn in ieder geval de komende vier weken van kracht.

Nieuwe richtlijnen

  • Roei-evenementen zijn niet toegestaan
  • Loodsen kunnen open onder de huidige, al bekende voorwaarden.
  • Roeiers vanaf achttien (18) jaar mogen alleen roeien in éénpersoonsboten, tenzij de roeiers (inclusief stuur) uit één (1) huishouden komen met een maximum van vier (4) personen.
  • Soos is gesloten.
  • Kleedkamers zijn gesloten.
  • Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.

Wij gaan er van uit dat alle leden zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en zich aan de voorschriften en regels houdt. Zo houden we het samen vol.

Reserveren:

Je meldt per mail wanneer je wilt roeien en in welke boot. Het schema op de website wordt per week bijgehouden en zeer regelmatig aangevuld. Kijk daar dus eerst even of jouw keuze (nog) mogelijk is. Er mogen maximaal 4 mensen op een vlot zijn. Geef je reservering door via: reserveren@wrvdezaan.nl
Denk eraan dat het water inmiddels een stuk kouder is. Zorg altijd dat je veilig kunt roeien, draag een zwemvest en ga het liefst met meerdere boten het water op.

Hieronder staat het roeiprotocol. Hierin staat alles waarop je moet letten en wat je wel en niet moet doen. Lees dit protocol heel goed door! Er staat hieronder ook een filmpje waarin José de ‘nieuwe soosregels’ uitlegt.