Roeien in Coronatijd

Persconferentie 9 maart

Naast de skiffs mogen we vanaf 16 maart ook weer met een Wherry, C2, C3 en C4  het water op, met in acht neming van onderstaande regels. We hebben hierover het volgende afgesproken met de Gemeente Zaanstad:

 1. De stuur draagt altijd een mondkapje.
 2. C4: Er mogen niet meer dan 4 personen per boot plaats nemen. Tussen de stuur en slag zit meer dan 1,5m dus je kunt besluiten om de slag vrij te houden of bijvoorbeeld plek 3.
 3. C3: Er mogen 4 personen per boot plaats nemen. Tussen de stuur en slag zit meer dan 1,5m.
 4. C2: Er mogen 3 personen per boot plaats nemen. Tussen de stuur en slag zit meer dan 1,5m.
 5. Wherry: Er mogen niet meer dan 3 personen per boot plaats nemen. Tussen de stuur en slag zit meer dan 1,5m afstand. Er mogen alleen 2 mensen op stuur als deze uit 1 huishouden bestaat. Op deze manier zit je dus met 4 man in de boot.
 6. We hanteren een reserveringssysteem waarin alle roeiers zich van tevoren moeten melden. Het reserveringsschema staat hieronder.
  Je kunt je als ploeg of individueel inschrijven. Woensdagochtend, vrijdag en zaterdag zijn de dagen dat er het makkelijkst groepjes gemaakt kunnen worden.
 7. We hanteren een tijdsblokken systeem waarmee we voorkomen dat er meer dan 1 ploeg tegelijkertijd van het vlot vertrekken. Bij terugkomst moeten boten wachten met aanleggen tot eventuele boten op het vlot zijn binnen gebracht.
 8. We hanteren het corona protocol dat in het voorjaar van 2020 is ontworpen voor onze vereniging. Dit protocol staat op onze website. Het protocol sluit aan bij het gepubliceerde “Protocol Verantwoord Sporten in Zaanstad”.
 9. Er moet altijd een CoVe aanwezig zijn in de boot. Hieronder staat het schema met CoVe’s. Zet in de afschrijflijst in de loods een *sterretje bij de naam van de CoVe.
  – De CoVe zorgt ervoor dat de roeiers zich houden aan het protocol.
  – De CoVe ziet er op toe dat de roeiers bij in- en uitstappen zich houden aan het protocol met speciale aandacht voor de hygiëne maatregelen.

Wij gaan er van uit dat alle leden zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en zich aan de voorschriften en regels houdt. Zo houden we het samen vol!

Reserveren:
Voordat je komt roeien moet je een boot reserveren. Hieronder is een overzicht te vinden van de gereserveerde boten. Dit schema wordt regelmatig geactualiseerd.

 • Reserveer een boot voordat je naar de vereniging komt. 
 • Hieronder zie je in het schema of er nog een boot vrij is
 • Je stuurt een mail naar reserveren@wrvdezaan.nl welke boot je op welk tijdstip wilt reserveren (reserveren gaat in volgorde van binnenkomst van de mail). Je ontvangt tijdig reactie op je reservering. In de mail graag aangeven wie de CoVe is.
 • Houd bij het afschrijven van de boot rekening met je bevoegdheid.
 • Je mag maximaal 7 dagen van tevoren één boot afschrijven.
 • Je kunt niet op de roei een andere dan de gereserveerde boot meenemen.

 

Hieronder staat het roeiprotocol. Hierin staat alles waarop je moet letten en wat je wel en niet moet doen. Lees dit protocol heel goed door! Er staat hieronder ook een filmpje waarin José de ‘nieuwe soosregels’ uitlegt.