Roeien in Coronatijd

Na een paar weken van veel overleg, heen en weer mailen en bellen met gemeente, roeibond en vooral veel app-verkeer is het dan gelukkig zover! De Soos is coronaproef, de Corona-Verantwoordelijken zijn geïnstrueerd en het protocol is geschreven en goedgekeurd door de gemeente.

We kunnen het water op!

Voor wie en wanneer
Vooralsnog mogen we alleen met een C1, skiff of ongestuurde single wherry roeien. Je moet hiervoor wel speciaal zijn afgeroeid en alle veiligheidsregels in acht nemen. Echtparen/stellen uit 1 huishouden mogen samen in een boot en zouden gebruik kunnen maken van een gestuurde single wherry of de gladde ongestuurde 2 (Dubbeld).

Om te kunnen roeien moet er vanuit de club altijd een Corona-Verantwoordelijke aanwezig zijn en daarom hebben we besloten een rooster te maken. Je kunt inschrijven op de dinsdag-, woensdag- en donderdagavond, 3 starttijden per avond. Over een paar weken als het wat langer licht is komt daar nog een starttijd bij. Per starttijd kunnen er 4 boten vertrekken. Vanaf iedere steiger 2 boten. 

Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar reserveren@wrvdezaan.nl. Joke en Gerda zorgen er dan voor dat je ingeroosterd wordt en dat iedereen evenveel aan de beurt komt. Hieronder kun je dan zien wanneer je bent ingeroosterd.

Meermansboten
Tot onze zeer grote teleurstelling moeten we jullie vertellen dat we nog niet met meermansboten het water op mogen. Afgelopen week had de roeibond eerst een positief advies gegeven en we hebben de gemeente daarvan op de hoogte gebracht en zij hadden ons ook toestemming gegeven. Tot dat er 14 mei een mail van de roeibond toch weer roet in het eten gooide. Je hebt hierover een aparte mail ontvangen. We hopen natuurlijk dat we toch snel met de meermansboten mogen roeien maar dat is voor nu nog even koffiedikkijken. Als bestuur zijn we er echter wel klaar voor, alles is in gereedheid gebracht voor als het zover is.

Hieronder staat het roeiprotocol. Hierin staat alles waarop je moet letten en wat je wel en niet moet doen. Lees dit protocol heel goed door! Er staat hieronder ook een filmpje waarin José de ‘nieuwe soosregels’ uitlegt.